Oorlog in YouTube-land?

Ik had gisterenavond zelf een goed gesprek met mijn zonen over de zogeheten ‘oorlog op Youtube’. Ik merkte zelf dat blijkbaar niet elke ouder (in ons gezin, LOL) hiervan op de hoogte was.

Voor ouders die zich eerst willen informeren vooraleer hierover in gesprek te gaan met hun kroost zijn dit goede kanalen:
– Het relaas op VRT NWS https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/08/25/van-tranen-tot-doodsbedreigingen-vijf-vragen-over-de-open-oorlo/. Nog een kleine aanvulling: Celine en Michiel namen een muziekfilmpje op en daar gaf Acid innitieel commentaar op.
– Digisaurus Bert bracht hierbij ook duiding op Vrt Ketnet Karrewiet. https://www.ketnet.be/karrewiet/25-augustus-2020-veel-haatreacties-tussen-fans-acid-cemi

Het is weer zo’n aanleiding om met je kinderen of leerlingen in gesprek te gaan bij het begin van het schooljaar over #mediawijsheid.

Als je hier nog wat extra support bij nodig hebt, als oudergroep of leerkrachtengroep, dan help ik graag. Gezien de huidige Covid-maatregelen kan dit zeker ook online via een webinar, een online intervisie of iets anders meer corona-proof.