Mijn muzikale tips voor dit weekend (verzameld vanop mijn Facebook)

Oef, weekend!
Tijd voor muziek.
Ik start met Silent Days van The Bony King of Knowhere. Ik beluisterde (ik vermoed op Radio 1) een interview met Bram Vanparys en vond zijn verhaal en filosofie best OK. Dus ik luisterde verder. En vind dit nummer geniaal. Het heeft veel van wat ik zo bewonder in David Eugene Edwards. Zo vol. En uiteraard raakt het verhaal erachter. En dan de idee van uit elkaar gaan en in een caravan gaan wonen… Hij is nog jong, de man.

Oef, weekend!
Tijd voor muziek (2).
Kurt Vile (voormalig gitarist van The War On Drugs) bracht de volgende te vermelden plaat uit: ‘Bottle it in’. Toch nog meer lo-fi dan high-fi. Wat zich ook uit in de anti-technologie lyrics van Mutinies “I think things were way easier with a regular telephone,”. Pitchfork verwees naar Tom Waits, en dat klopt.

Oef, weekend!
Tijd voor muziek (3).
En dan komen we aan het stevigere werk. All Them Witches bracht zijn 5de full LP uit, zelfgetiteld ATW. Op Wikipedia zijn ze een neo-psychedelische bluesrock-band uit Nashville. Harvest Feast is misschien een van de betere blues nummers van dit jaar.

Oef, weekend!
Tijd voor muziek (4).
Wat is een lijstje zonder goede stoner? Wat een plaat ‘Longing to be a mountain’ van King Buffalo. Beland zeker hoog in mijn top 10 van 2018. TIP: Op hun websites hebben ze heel wat bootlegs staan.
Een van de korte nummers is Quickening, but it has it all. En die keuze van akkoorden vanaf 3:06, meer dan geniaal!

Oef, weekend!
Tijd voor muziek (5).
En tenslotte, want dan kan het weekend pas echt beginnen.
De derde vrijgegeven single van het tweede solo album van DHR. J Mascis (Dinosaur Jr.) ‘Elastic Days’, dat er aan zit te komen. Iets om naar uit te kijken!

Met links naar de muziek via: https://www.facebook.com/nijsdavy.
DN