Promofilmpje bij The European Media Literacy Week.

Volgende week start The European Media Literacy Week. De Europese Mediawijsheidsweek is een nieuw initiatief van de Europese Commisiie om het maatschappelijk belang van mediawijsheid in de verf te zetten en om mediawijsheidsinitiatieven en -projecten te stimuleren in heel de EU. Van 18 tot 22 maart 2019 vinden er verschillende evenementen plaats in Brussel en de lidstaten. De EU vindt een hoog mediawijsheidsniveau namelijk één van de sleutels om burgers te helpen gefundeerde beslissingen te maken in het digitale tijdperk. Daarom vinden ze mediawijsheid een voorwaarde voor een levende, moderne democratie en een belangrijk onderwerp voor de komende verkiezingen in mei 2019.
Het promo-filmpje is mooi te gebruiken om kinderen iets bij te brengen over ‘fake-news’ en hen bewust te maken dat zij zelf ook stappen kunnen zetten om digitale burgers te worden.