Waarom ouders toch best twee keer nadenken eer ‘gameverslaving’ als pedagogisch argument te gebruiken #mediaopvoeding ?

Ik schreef deze week een klein opiniestuk als reactie op één zin die stond in een artikel in Het Belang van Limburg van maandag 18 juni 2018. Het korte artikel bevestigde de erkenning door de WHO van gameverslaving als diagnose. Uiteraard heb ik als pedagoog een gezond kritische kijk op de (over)medicalisering van dit soort problemen, hoewel ik uiteraard ook erken dat de diagnose in sommige gevallen voordelen heeft. Maar ik reageerde vooral op de zin: “Ouders hebben zo een extra argument wanneer ze hun kinderen vragen om minder tijd door te brengen met hun console of tablet”.

Mijn opinie kan je hier lezen.

Oja, het wordt dringend tijd om een andere foto te bezorgen aan @hbvl.

 

DN
23 juni 2018